conscious dance movement practice & therapy
Arjan Bouw 5ritmes 5Rhythms open floor dance dans

Nieuw op de Dansvloer

Wat kun je verwachten?

Trek kleren aan waarin je makkelijk kan bewegen, eventueel verschillende laagjes zodat je wat uit kan trekken. De meeste mensen dansen op blote voeten/sokken, dansschoenen zijn ook welkom. 

De open avonden begin ik altijd 10 minuten eerder dan aangegeven.

Ik draai dan rustige muziek zodat je kan landen in je lijf. Je kan dansen, wat stretchen, liggen of zitten. Op de dansvloer wordt niet gepraat zodat we met zijn allen met onze aandacht uit ons hoofd in ons lijf kunnen zakken.

Na ongeveer een half uur indansen, roep ik iedereen bij elkaar en leg ik iets uit over de avond, vaak geef ik een thema mee waarmee we dansen.

Daarna dansen we op muziek met soms oefeningen, soms alleen en soms met een partner.

De uitnodiging is altijd om jouw eigen dans te onderzoeken.  Niemand danst zoals jij, je bent goed zoals je bent. Wel kun je elkaar inspireren om op een ander manier te bewegen.

Dansen is lekker en leuk. Het is goed voor jouw fysieke gezondheid. Je verlegt de aandacht van jouw hoofd naar jouw lijf. Zodra jouw lichaam beweegt, komen ook jouw emoties in beweging. Ook zij zijn welkom op de dansvloer. 

Alle dansers zijn verantwoordelijk voor hun eigen fysieke en emotionele grenzen. Je leert naar jouw eigen energie te luisteren en dat te respecteren. Ook als je liever alleen danst, kun je dat duidelijk maken en wordt dat gerespecteerd. Iedereen heeft een eigen dans te volgen, samen vormen we een rijkdom aan variatie.

De les wordt bezocht door een wisselende groep mensen die elke week komen, die soms komen en die voor de eerste keer komen. Iedereen heeft een eigen ritme. Als je nieuw bent, is het misschien spannend. Het kan onwennig zijn, weet dat je van harte welkom bent. Soms duurt het een paar lessen voordat je in jouw lijf kan zakken en je mee kan laten voeren door de muziek. En onthou: je kan het niet fout doen, er is alleen jouw dans te volgen.