conscious dance movement practice & therapy

Dans

De dans is

Verandering

Je bent geboren in dit lichaam en hierin ervaar je dit leven.

Jouw lijf is een prachtige container voor zintuigelijke ervaringen, gevoelens en gedachtes. In de dans leer je aanwezig te zijn met alles wat je beweegt; liefhebben, verbinden, verliezen, creëren, groeien. Als je het leven leert te belichamen kom je in een vloeibare aanwezigheid, kom je in de ‘flow’.

“When we put the psyche into motion it will heal itself” Gabrielle Roth

Verbinding

Dans alleen, dans samen.  Je bent altijd in relatie met iets of iemand.

In de dans ga je in beweging een connectie aan met iets in jezelf, met iemand anders, met de wereld om je heen of met het collectieve bewustzijn.

Vrijheid

Dans gewoontes en patronen tot je ze zo goed kent dat je ze kan veranderen. Dans vaak, of dans een beetje, één keer in de maand,  één keer in de week, één keer per dag. Of maak van de dans jou dagelijkse mediatie, wat beweegt mij vandaag?

Volledig

Alles danst. Kom in beweging en dans alles, tot je uiteindelijk stilte kan ervaren.

De stilte van waaruit we getuige kunnen zijn van de dans die het leven is; dans je leven.

Voor iedereen

Iedereen is welkom, alle leeftijden, stijf en soepel, ervaren en onervaren.

Je bent welkom als nerveuze beginneling, als ervaren routenier. Bereidheid om te bewegen is de basishouding. Je bent welkom met jouw verdriet en boosheid, jouw vreugde, hoe je je ook voelt, de uitnodiging is om alles wat er in je leeft in beweging te zetten en vorm te geven in je dans. Accepteren wat er in je leeft, is reeds een grote stap in transformatie.