conscious dance movement practice & therapy

Therapie

Ik geef ook lichaamsgerichte therapie. In deze individuele sessies werk ik met de boswijkmethode en indien gewenst ook met  beweging.

‘Het wordt tijd dat de steen gaat wennen aan bloeien, dat onrust een hart wordt.’
– Paul Celan

Voor wie?

Loop je vast in je leven, netwerk, relatie of in jezelf? Zijn er emoties waarmee je niet om kunt gaan? Vinden er veranderingen plaats die je niet bij kan houden? Ben je moe of overprikkeld?

Lijkt het of je de verbinding met je omgeving of met zelf kwijt bent? Is de zingeving soms ver te zoeken?

Soms stapelen emoties en gebeurtenissen zich op en lijkt alles te veel. Dat kan gebeuren door een scheiding, een sterfgeval of door ziekte of ontslag. En soms gebeurt dat zonder aanwijsbare reden en krijg je de behoefte om eens goed naar jezelf te kijken. 

In onze ontwikkeling als mens lopen we allerlei deuken op. We passen ons echter steeds aan om niet steeds op nieuw deuken op te lopen. We proberen de pijn te vermijden. Om de pijn uit de weg te gaan bouwen we geloofsovertuigingen op die ons later flink in de weg kunnen gaan zitten.

‘De pijn wordt genezen door de pijn te voelen.’
– Rumi

Welke Methode?

Ik geef lichaamsgerichte therapie via de methode van Riekje Boswijk. Met aandacht en respect voor alles wat zich aandient, biedt deze methode een pad vanaf het hoofd naar het hart en uiteindelijk naar de ziel. Riekje noemt de roep om de weg van buiten naar binnen te willen afleggen de heimwee van de ziel.

Ik heb de opleiding tot transpersoonlijk therapeut gevolgd aan het Boswijk Instituut in Doorn. Toen ik een aantal jaar geleden door relatie problemen in een crisis belandde, kwam ik daar op mijn plek: er was warmte, menselijkheid, meditatie, en alles mocht er zijn. Een prachtig instituut waar ik heb leren groeien om meer mens te zijn.

‘Het is een vreemde paradox: Ik kan pas veranderen als ik mezelf volledig accepteer zoals ik ben.’
Carl Rogers

Transpersoonlijke Therapie

Ik zal je begeleiden van mens to mens. Liefdevolle aandacht geeft de ruimte voor alle emoties en gevoelens om gevoeld en geuit te worden. Je lichaam is hierbij belangrijk. Je voelt immers met je lichaam en niet met je gedachtes. In je lijf sla je ook emoties op. Door met aandacht bij je emoties te blijven kan je weer in beweging komen. 

Uiteindelijk is het doel om deze wereld voor jou en voor al je relaties een beetje beter te maken. Door de weg van buiten naar binnen af te leggen kun je belangrijke harts-kwaliteiten als compassie, berouw en vrede terugvinden. En natuurlijk schiet je dan steeds weer uit je centrum, maar hoe vaker je het pad naar binnen weten af te leggen, hoe meer het pad inslijt, hoe gemakkelijker het wordt.

Woon zo dicht mogelijk bij het kanaal waardoor het leven stroomt.’
– Henry David Thoreau 

Werkwijze

Na de intake wordt er een behandelovereenkomst getekend (dit is wettelijk verplicht) en maken we afspraken voor vervolgsessies. Een therapiesessie start in het hier en nu, met als uitgangspunt dat wat er op dit moment in jouw leven speelt.

Door daar helemaal met je aandacht naar toe te gaan en er vervolgens dieper in te gaan ‘voelen’ kom je tot werkelijk inzicht. Je kunt er dan bijvoorbeeld achter komen dat je leven van nu nog beïnvloed wordt door ervaringen van vroeger. Door de emoties van toen alsnog tot uiting te brengen, bevrijd je jezelf van de blokkade die daar zat en gaat je oorspronkelijke energie weer stromen. Vaak komt er dan ook een nieuw gevoel, een helder inzicht en een verandering in je gedrag. Wanneer je iets écht ervaren hebt (in je lichaam en met gevoel) gebeurt er iets heel anders dan wanneer je er alleen over praat en denkt. De gedragsverandering of het inzicht komt dan vanuit een diepere laag en is daarom meer blijvend.

Tarieven

AANVRAGEN KENNISMAKINGSGESPREK:

Na een kennismakingsgesprek besluiten we om al dan niet een therapie-traject aan te gaan.
Individuele sessies duren +/- 1 uur
De kosten voor een individuele sessie zijn € 75,-

Relaties sessies duren +/-1,5 uur
De kosten voor een relatie sessie zijn € 125,-
aanvragen

VERGOEDING VERZEKERING

Psychosociale therapie wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor complementaire geneeswijze. (dit geldt niet voor relatietherapie en coaching) Hier is een overzichtspagina met vergoedingen voor Psychosociale therapie per zorgverzekeraar.

Check zelf bij jouw verzekering wat er vergoed wordt.

Waar?

De sessies vinden plaats in het Boswijk Instituut in Doorn of bij mij thuis.

bij mij thuis:
Kleikoele 9 7431CZ Diepenveen
arjanbouw@gmail.com

Boswijk Instituut:
Landgoed Beukenrode
Beukenrodelaan 2 L/ 2 M
3941 ZP Doorn

“Arjan is heel zorgvuldig, enorm betrokken en op een warme manier heel eerlijk en ontwapenend.”
-L.M.O.

Privacy


Klachten

Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling van mijn beroepsvereniging de NFG, ga naar hun website om te zien hoe je een klacht kan indienen.