conscious dance movement practice & therapy

Open Floor

Open Floor

Om te verbinden, met jezelf, je lichaam, je gevoelens en gedachten. Om je vandaaruit te verbinden met elkaar, je mededansers en de wereld om je heen.

Om in een levendige, dynamische, soms stille dans, met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt.

Hoe kunnen we alles wat ons beweegt letterlijk in beweging brengen?

Je vreugde dansen, klein geluk ervaren, dicht(er) bij jezelf komen, wilde passie voelen. Hoe beweeg(t) je boosheid, verdriet of angst, waar voel je dat in je lichaam?

Bewust dansen met thema’s op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Je bewust worden van je eigen behoeftes en grenzen.

Ontdekken dat je altijd in relatie bent met iets of iemand. Waarin er tijd is voor je eigen dans, de verbinding met de ander en verbinding is met de groep en het grotere geheel.

Als docent werken we met een aantal bewegingsprincipes. Bewust worden van bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, etc. en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken, ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans.

Open Floor International

Is een jonge organisatie die in 2014 is opgericht door Andrea Juhan, Kathy Altman, Lori Saltzman en Vic Cooper. Docenten die al decennialang werken met deze vorm van bewuste dans / bewust worden door dans. Voor meer informatie zie www.openfloor.org.