Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Heartmatters – Stay & Play

17 mei 2020 @ 10:30 - 12:30

Arjan Bouw open floor dance dans

Leer omgaan met emoties door dans mbv Open Floor
Voorst, 7 zondagen van 17 nov 2019 – 17 mei 2020, ook los te volgen
met Arjan Bouw

Heartmatters is een serie van 7 zondagen waarin we dansend ruimte maken voor harte-zaken. Dansen is een speelse en creatieve manier om emoties te leren (her)kennen, te accepteren, te uiten en te laten gaan. Emoties hebben een fysieke basis, ze brengen ons lichaam in beweging. Als we emoties niet toestaan, zal ons lichaam blokkeren, vast lopen, moe worden, zeer doen.

De Open Floor werkwijze biedt tools aan om aanwezig te kunnen zijn met de  gevoelens van je eigen hart en met die van een ander. Zo kun je letterlijk ruimte maken in je hart, je lichaam en in je leven.

Samen met Open Floor is de opleiding die ik volg bij het Boswijk Instituut als transpersoonlijk therapeut een stevige basis voor deze cyclus.

The real voyage discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.
-Marcel Proust

Praktisch:
Data:
2019: 17 nov, 15 dec
2020:  12 jan,  16 feb,  15 mrt,
2020, in het corona tijdperk:
19 apr,  17 mei
Tijd:  10.30-12:30, zoom room  open om 10:15
Kosten: vrijwillige bijdrage
Opgeven: zoom

De DansDagen:

17 November. Nieuwsgierigheid. Wie ben jij?

Kom dansend thuis in je lijf en open de deur van je hart. Je zal merken dat emoties komen en gaan, als de gasten van een herberg. Voor jou als herbergier is nieuwsgierigheid een prachtige eigenschap. Kun je open en zonder oordelen je gasten verwelkomen en ook weer laten gaan? De structuur van de Open Floor leert je je eigen hulpbronnen te ontwikkelen om aanwezig te kunnen zijn.

15 december. Angst. Grond

Angst is een van de meest primaire emoties en is daardoor diep verankerd in ons lijf. Als we schrikken, zijn we veelal geneigd te verstijven. Deze dag sluiten we vriendschap met de zwaartekracht om ons lichaam te gronden en te ontspannen. Als we stapje voor stapje onze angst leren bewegen kan ze een bondgenoot worden en alertheid en bewustzijn vergroten.

12 januari. Woede. Richting

Woede vraagt om integriteit, waar sta je voor en waar ga je voor? Het leert je duidelijk en uitgesproken te articuleren. Kun je expressie geven aan je behoeftes en verlangens?
Als je onderdrukte woede bevrijdt, brengt dat meer vitaliteit in je dans.

16 februari. Schaamte. Expansie en Contractie

Door schaamte krimpen we ineen. Het vraagt veel moed om hierin aanwezig te blijven. Op deze dag dansen we de mogelijkheid om groot èn klein te kunnen zijn, om onze ups and downs in en uit te ademen.
We maken onderscheid tussen giftige en gezonde schaamte, giftige schaamte isoleert ons, gezonde schaamte brengt ons in verbinding met anderen en zorgt voor intimiteit.

15 maart. Gehechtheid. Centrum

‘We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid.’ Sue Johnson
Deze dag werken we met de behoefte aan verbinding met een ander. Hoe creëer je een veilige relatie waarin je er allebei helemaal kan zijn? Kun je er zijn voor de ander? Kun je erop vertrouwen dat de ander er is voor jou?
We leren af te stemmen op onszelf, op onze eigen dans om van daaruit te openen voor contact, voor de dans met de ander.

19 april. Vreugde & Verdriet. loslaten

Verdriet leert ons spanning te laten gaan, om ons harnas te ontdooien, om pijn toe te laten en vervolgens te verzachten. Verdriet leert ons alles over loslaten. Na de ontlading van verdriet kan er een gevoel van gemak en ruimte ontstaan waarin je ontvankelijk kan zijn voor een waarachtig intens gevoel van vreugde. De dans is een prachtige manier om het loslaten te oefenen, elke uitademing opnieuw.

17 mei. Stay & Play. Spelen

Spelen helpt je om levenslang te blijven leren. In spel mag je fouten maken, essentieel om iets te kunnen leren. Spelen verbindt je met anderen en in spel kan je verschillende rollen uit proberen. Als je vastloopt en wil weggaan, opent creativiteit vastgeroeste ruimte zodat je kan blijven.
Spelen is van levensbelang.

Gegevens

Datum:
17 mei 2020
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie: