Eén op Eén

Ik geef sinds kort ook een op een lichaamsgerichte therapie. In deze indivuele sessies werk ik met de boswijkmethode en indien gewenst ook met  beweging. De sessies vinden plaats in het coachhuis in Deventer of bij mij thuis in Diepenveen.

‘Het wordt tijd dat de steen gaat wennen aan bloeien, dat onrust een hart wordt.’ – Paul Celan

Voor wie?

Loop je vast in je leven, netwerk, relatie of in jezelf? Zijn er emoties waarmee je niet om kunt gaan? Vinden er veranderingen plaats die je niet bij kan houden? Ben je moe of overprikkeld?

Lijkt het of je de verbinding met je omgeving of met zelf kwijt bent? Is de zingeving soms ver te zoeken?

Soms stapelen emoties en gebeurtenissen zich op en lijkt alles te veel. Dat kan gebeuren door een scheiding, een sterfgeval of door ziekte of ontslag. En soms gebeurt dat zonder aanwijsbare reden en krijg je de behoefte om eens goed naar jezelf te kijken. 

In onze ontwikkeling als mens lopen we allerlei deuken op. We passen ons echter steeds aan om niet steeds op nieuw deuken op te lopen. We proberen de pijn te vermijden. Om de pijn uit de weg te gaan bouwen we geloofsovertuigingen op die ons later flink in de weg kunnen gaan zitten.

‘De pijn wordt genezen door de pijn te voelen.’ – Rumi

Welke methode?

Ik geef lichaamsgerichte therapie via de methode van Riekje Boswijk. Met aandacht en respect voor alles wat zich aandient, biedt deze methode een pad vanaf het hoofd naar het hart en uiteindelijk naar de ziel. Riekje noemt de roep om de weg van buiten naar binnen te willen afleggen de heimwee van de ziel.

‘Het is een vreemde paradox: Ik kan pas veranderen als ik mezelf volledig accepteer zoals ik ben.’ – Carl Rogers

Ik zal je begeleiden van mens to mens. Liefdevolle aandacht geeft de ruimte voor alle emoties en gevoelens om gevoeld en geuit te worden. Je lichaam is hierbij belangrijk. Je voelt immers met je lichaam en niet met je gedachtes. In je lijf sla je ook emoties op. Door met aandacht bij je emoties te blijven kan je weer in beweging komen. 

Uiteindelijk is het doel om deze wereld voor jou en voor al je relaties een beetje beter te maken. Door de weg van buiten naar binnen af te leggen kun je belangrijke harts-kwaliteiten als compassie, berouw en vrede terugvinden. En natuurlijk schiet je dan steeds weer uit je centrum, maar hoe vaker je het pad naar binnen weten af te leggen, hoe meer het pad inslijt, hoe gemakkelijker het wordt.

Woon zo dicht mogelijk bij het kanaal waardoor het leven stroomt.’ – Henry David Thoreau 

Arjan BouwIk heb de opleiding tot transpersoonlijk therapeut gevolgd aan het Boswijk Instituut in Doorn. Toen ik een aantal jaar geleden door relatie problemen in een crisis belandde, kwam ik daar op mijn plek: er was warmte, menselijkheid, meditatie, en alles mocht er zijn. Een prachtig instituut waar ik heb leren groeien om meer mens te zijn.

https://www.boswijkinstituut.nl